Referat: Kinna IBK - Sandareds IBS

En stabil seger för Kinna IBK

Då var det dags för hemmapremiär i Ängshallen och svartklädda Sandared var på besök.

Första perioden:
Matchen börjar lite trevande och lagen känner lite på varandra. Men snart tar Kinna tag i taktpinnen och anfallen avlöser varandra.
Elin D har matchens första skott på mål efter dryga minuten och efter det fyller de andra anfallarna på. Elin O och Alma har ett bra samarbete och serverar varandra passningar som blir till skottlägen. Malva passar snett bakåt till Maria, som inte riktigt får tag i bollen.
Försvararna har bra koll på Sandared, som bara tillåts att sticka upp någon gång ibland när Kinna är för ivriga att gå på och blir lite bortdribblade. Men då har de även Ella att ta sig förbi, vilket Sandared inte klarade av den här matchen.

Det dröjer till nionde minuten innan Kinnas första mål kommer. Jasmine drar på ett hårt skott, som går över mål, men som studsar bra i sargen och Elin D kan snappa upp bollen och fräckt göra 1-0 köksvägen!
Skotten fortsätter i första perioden och blocket är fullt med anteckningar om skott och anfallare och försvare som skjuter!
I slutminuterna av första perioden gör Kinna två mål till. Malva gör 2-0 i artonde minuten. Jasmine fortsätter skjuta hårt. Denna gång tar skottet på Emma och studsar fint till Malva som kan placera in 2-0.
Några sekunder senare är Elin D framme igen och kan göra 3-0.

Andra perioden:
Som i första perioden börjar Kinna lite avvaktande, men sätter snart fart igen. Elin D är en riktig måltjuv idag och kan i tredje minuten göra 4-0 efter pass av Emma. Elin kämpar fast bollen på Sandareds planhalva en lång stund tillsammans med Stina och Emma, vilket resulterar i mål.
Stina fortsätter vara delaktig i målen genom att i femtonde minuten passa Frida som kan göra 5-0. Minuten senare ökar Malva på till 6-0 assisterad av Frida.
Sandared får inrikta sig på att kontra, men Ella är med och plockar alla skott Sandared får iväg.
Jasmine fortsätter fylla på som back och avlossar skott - ett av skotten resulterar i 7-0 i nittonde minuten.

Tredje perioden:
I fjärde minuten gör Frida en snygg vändning på mittplan och kommer fri med Sandareds målvakt. Hon gör inga misstag utan trycker dit 8-0. Nu kommer en period där Kinna bombarderar Sandareds mål med skott. Frida skjuter, Alma skjuter, Märta skjuter. Jasmine flyttar fram igen och visar hur det ska gå till. Pang! 9-0.
Minuten senare skjuter Maria, en retur som Frida lägger beslag på och kan göra 10-0.
Elin A får spela forward i sista perioden och visar att hon behärskar det också genom fina dribbblingar och skott.

Det är flera spelare som får prova på olika positioner i den här matchen och de löser det bra, även om alla inte är så förtjusta i det. Men det kan var Kinnas styrka i framtiden, att alla behärskar att spela på fler platser än en.

Sandared ska ha heder av att aldrig ge upp - de kämpar matchen igenom och har i mitten av varje period några minuter där Kinnas försvar får kämpa för att freda sitt mål. Men det var Kinnas match från första minuten och en stabil seger.